Οι ιστορικές αναδρομές, οι πολιτικές αναλύσεις, οι προβληματισμοί για τα συμβαίνοντα στη χώρα μας, αλλά και στο γενικότερο και εγγύτερο περιβάλλον μας, μετά το τέλος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου όπως χαρακτηριστικά προσδιορίζεται η περίοδος από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πόλεμου μέχρι τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας αναλύονται, από τον συγγραφέα, σε αυτό το βιβλίο, κατά τρόπο εμπεριστατωμένο και, πλήρη.
Δεν αποφεύγονται πολιτικοί σχολιασμοί, αλλά και αρκετές φορές σκληροί χαρακτηρισμοί για πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας μας, τα οποία είχαν άμεση συμμετοχή στα διαδραματισθέντα γεγονότα την τελευταία 30ετία και αποδίδει ευθύνες σε όσους, κατά την άποψή του, έχουν αυτές τις ευθύνες.
Εκείνο το οποίο κάνει το πόνημα του συγγραφέα εξαιρετικά ενδιαφέρον, είναι ότι δεν περιορίζεται σε επισημάνσεις και αναφορές σε ιστορικά γεγονότα, αλλά προβαίνει σε εξαγωγή συμπερασμάτων από την ανάλυσή τους και κυρίως προτείνει λύσεις και κάνει επισημάνσεις, τολμηρές μερικές φορές, αναγκαίες όμως για προβληματισμό.
Η αναφορά του, για παράδειγμα, στο ότι η χώρα μας πρέπει να επιδιώξει να αποκτήσει το αναγκαίο φρόνημα για αντίσταση, είναι, κατά τη δική μας θέση, η μόνη «αναγκαία και ικανή συνθήκη» για την επιβίωση του έθνους.
Το βιβλίο περικλείει το άγχος και την αγωνία πολλών από τους κατοίκους αυτής της χώρας, κρούει κώδωνες κινδύνου, επισημαίνει μέσα, τρόπους και ενέργειες για εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού και από αυτή τη σκοπιά είναι μία προσφορά προς το κράτος μας και προς ολόκληρο το έθνος.
Διαστάσεις 24Χ17, Σελίδες 408